Ontstaan

Vanuit de jeugdraad van Brecht werd de noodzaak gezien om een Brechts aanbod voor kinderen en jongeren met een beperking te voorzien. Op dat moment kwamen zij in contact met de Snippers, een andere vereniging uit Sint-Job. Er werd besloten de werking van de Snippers voort te zetten in de vorm van een Akabe. Al snel kreeg deze de naam Akabe Rafiki, wat verwijst naar de figuur Rafiki uit de Leeuwenkoning.

De maanden daarna werd intensief gezocht naar geïnteresseerde leiding. Al snel werd een hele groep bij elkaar gebracht die verder ging met het uitwerken van Akabe Rafiki. Zo kon Akabe Rafiki in februari dan ook van start gaan!

 

Werking

Iedere twee weken is er een activiteit voor onze leden op zaterdag van 14.00 tot 17.00. Dat doen we in onze lokalen op de Kerklei 16A in Sint-Job. Akabe Rafiki bestaat uit twee groepen: een groep van 6 tot 12, ook wel Welpen genaamd, en een groep van 13 tot 21, de Givers genaamd.

Als nieuw lid heb je twee activiteiten de tijd om eens te proberen. Lijkt het je dan iets om vaker te komen, dan kan je je altijd bij ons inschrijven!

Blijf je graag op de hoogte? Contacteer ons via akaberafiki@gmail.com

 

Doe je mee …

  • … als lid?

Zin om iedere twee weken een iedere keer opnieuw spetterende activiteit mee te doen? Op dit moment hebben wij nog voldoende plaats voor nieuwe leden. Moest dat niet langer het geval zijn, wordt er gewerkt met een wachtlijst.

Geïnteresseerd om eens te komen proberen? Contacteer ons via akaberafiki@gmail.com

  • … als leiding?

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde leiding die onze kinderen een onvergetelijk scoutsjaar wil bezorgen! Een echte aanrader: je organiseert activiteiten voor de kinderen, kan zelf genieten van activiteiten voor de leiding, maar krijgt vooral heel veel voldoening van blije kinderen en ouders!

Geïnteresseerd om leiding te worden of eens te komen proberen? We staan heel het jaar open! Laat het ons even weten via akaberafiki@gmail.com